AAGE VESTERGAARD LARSEN VIL EROBRE MARKEDET FOR PLASTAFFALD MED NYT PATENT

Artikel fra CLEANTECHWATCH, den 10. juni 2020
Af SIMON VALEUR

AVL sparker døren ind til et helt nyt forretningsområde med en nyudviklet maskine, som ifølge direktør kan oparbejde husstandssorteret plast til genanvendelse “igen og igen”. Maskinen står til at blive et vigtigt vækstspor for AVL, som også har eksport i kikkerten.

Aage Vestergaard Larsen (AVL) sparker nu døren ind til et helt nyt forretningsområde med en nyudviklet maskine til genanvendelse af hustandsindsamlet plast.

“Vi forventer at kunne fordoble andelen af plast, som bliver genanvendt i Danmark med opfindelsen,” siger AVL’s adm. direktør, Franz Cuculiza, til CleantechWatch.

Genanvendelsesvirksomheden har netop sendt et patent afsted på maskinen, som har været undervejs i syv år og er blevet færdigudviklet i regi af et MUDP-projekt med flere andre virksomheder om at etablere en produktionslinje, der kan oparbejde det ofte beskidte hustandssorterede plast til en høj kvalitet.

Traditionelt har Aage Vestergaard Larsen arbejdet med oparbejdning af plastspild fra industrien, som er noget renere end den plast, danskerne sorterer ned i deres skraldespande.

Men med den nye maskine, som med AVL-direktørens ord er “hjertet” i produktionslinjen, kan den husstandssorterede plast “genanvendes igen og igen.”

“Det kan gå ind på lige linje med vores øvrige produkter, og det er ret unikt. Vi har ikke set en maskine nogen steder i Europa før, der er i stand til det,” siger Franz Cuculiza.

Portræt af Franz Cuculiza og Gitte B. Larsen

Her ses adm. direktør i Aage Vestergaard Larsen, Franz Cuculiza, og bestyrelsesformand og hovedejer Gitte Buk Larsen, som også chef for marketing og forretningsudvikling i virksomheden. Foto: Jakob Lerche Photo Studio