ET NYT TO-ÅRIGT PROJEKTET SKAL SIKRER AT MERE PLAST GENANVENDELSE

Projektet blev i dag skudt i gang på Mariager-virksomheden Aage Vester Larsen A/S. Aage Vestergaard Larsen A/S står sammen med Aalborg Universitet og brancheorganisationen Plastindustrien bag det to-årige projekt, som skal sikre at der genanvendes mere plast i dansk industri.

– Vi skal helt klart at forandret situationen. Vi skal helt klart se, at genanvendelsegraden af plast i Danmark bliver øget. Ellers er det ikke en succes. Det er en nødvendighed både af hensyn til miljøet men også for at styrke industrien, siger adm. direktør Franz Cuculiza hos Aage Vestergaard Larsen A/S.

Projektet har modtaget 3 millioner kroner i støtte fra Industriens Fond.

– Plast er et supergodt materiale, når man tænker på genanvendelse. Vi er bare ikke særlig gode til det i Danmark. Der er et kæmpe uforløst potentiale, og det vil vi gerne med det her projekt være med til at sætte fokus på, siger Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien.

Mere genanvendelse af plast skal styrke danske virksomheders konkurrenceevne og dermed skabe job og vækstmuligheder. Projektet skal blandt andet kortlægge, hvilke brancher som har plast til rådighed som ikke bliver genbrugt, og der skal i projekt-perioden også etableres et plastakademi, hvor der blandt andet skal undervises i hensigtsmæssige materialevalg, og produktionsmetoder.

Direktør i Plastindustrien, Thomas Drustrup.