FNs 17 verdensmål
DE 17 VERDENSMÅL
Der er i alt 17 Verdensmål, og hele 169 delmål, som handler om at løse mange af klodens største problemer inden 2030.
Den 25. september 2015 vedtog verdens stats- og regeringsledere på FN topmødet i New York en hidtil uset ambitiøs og transformativ udviklingsdagsorden. Målene trådte i kraft den 1. Januar 2016 og skal frem til 2030 sætte os kurs mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten, vi bor på.
VERDENSMÅL HANDLER OM OS ALLE
Verdensmålene er ikke FN’s første forsøg på at sætte mål for klodens udvikling. Allerede i 2000 gav alle landes ledere hinanden hånd på at arbejde sammen for en bedre verden. De vedtog otte konkrete mål for, hvordan verden skulle se ud, når vi nåede til 2015. Både med hensyn til at halvereekstrem fattigdom, få alle børn i skole, sikre rettigheder,
bremse dødelige sygdomme, og meget andet.
Fordi målene havde deadline i 2015, kom de på dansk til at hedde ‘2015 Målene’. Ikke alle målene blev 100 procent opfyldt, men der var stor fremgang på de fleste områder. Hvor de tidligere 2015 Mål mest omhandlede udviklingslandene, vil de nye Verdensmål betyde, at alle lande i verden skal påtage sig et fælles ansvar og indstille sig på at producere, forbruge og agere bæredygtigt.
Vil du læse mere om de 17 verdensmål, kan det gøres her.
AAGE VESTERGAARD OG VERDENSMÅLENE
Vi investerer løbende i bæredygtig produktion og produktionsformer for at fremme den økonomiske vækst, produktivitet og motiverende beskæftigelse for en bæredygtig konkurrencefordel, sammen med vores samarbejdspartnere i både ind- og udland, baseret på genanvendt plast.
Mål 8: Anstændige Jobs og Økonomisk Vækst
Vi skal fremme vedvarende, inklusiv og bæredygtig økonomisk vækst, fuld og produktiv beskæftigelse samt anstændigt arbejde til alle
Mål 12: Ansvarligt Forbrug og Produktion
Vi skal sikre bæredygtigt forbrug og produktionsformer
Mål 17: Partnerskaber for Handling
Vi skal revitalisere det globale partnerskab for bæredygtig udvikling og styrke midlerne til at nå målene