MINISTER I HOPLA OG SPECIALFREMSTILLET GUL VEST

Artikel fra www.plastforum.dk – Af Benita Dreyer-Andersen, 22. januar 2019

Det var en veloplagt miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen, der mandag eftermiddag parkerede ministerbilen foran genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager.

Forud havde gået en længere dag på jobbet, hvor han om morgenen havde besøg Schoeller Plast i Regstrup ved Holbæk, Plus Pack i Odense, Dansk Affaldsminimering i Langå for at ende den såkaldte ’Tour de Plastik’ i Mariager.

– Jeg har haft en lærerig dag. Jeg er blevet klogere på, hvordan industrien arbejder med genanvendelse og plast som ressource, så jeg er en glad minister i dag, sagde Jakob Ellemann-Jensen til Plastforum efter arrangementet.

Sats på industriens plast
Til lejligheden havde folkene bag Aage Vestergaard Larsen A/S fået specialfremstillet en gul vest mærket ’Miljøminister,’ for at markere, at hans besøg også var vigtigt for dem.

– Vi har fået rigtig meget ud af ministerens besøg i dag. Vi har brugt tiden på at understrege over for ham, at man skal satse endnu mere på indsamling og håndtering af plastaffald fra industrien, fordi det er der de lavt hængende frugter sidder, når man vil øge genanvendelsen af plastmaterialer, sagde Gitte Buk Larsen, der er chef for forretningsudvikling og marketing i Aage Vestergaard Larsen A/S.

Industri spiller væsentlig rolle
Besøget rundt på de danske virksomheder skete i kølvandet på den plasthandlingsplan, som ministeren med regeringen i ryggen præsenterede før jul. Her er der blandt andet lagt op til, at industrien fremadrettet skal spille en væsentlig rolle i forhold til at håndtere plast bedst muligt i fremtiden, fortalte ministeren.

– Plasthandlingsplanen er kommet til verden blandt andet med input fra danske plastvirksomheder, og det er meningen, at den dialog skal fortsætte. Derfor opretter vi et nationalt plastikcenter, hvor repræsentanter fra industrien skal sikre ekspertisen og sørge for, at vi har dialogen gennem hele værdikæden, sagde Jakob Ellemann-Jensen.

Læs også artikel fra TV2 Nord

Miljøministeren i specialdesignet gul vest på besøg hos Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager. Foto: Benita Dreyer-Andersen