Genbrugspladser

GENBRUGSPLADSER DER GØR EN FORSKEL

Genbrugspladser er naturligvis en vigtig samarbejdspartner for os i forsøget på at øge genanvendelsesgraden af plast i Danmark. Traditionelt er der ikke en ret stor del af plasten fra genbrugspladser, som vi i Danmark er lykkedes med at genanvende. Men der er fra alle sider i samfundet kommet større fokus på at genanvende de ressourcer, vi før bare har smidt væk, brændt eller eksporteret ud af landet som affald.

Jo bedre sorteringen af plast er, jo højere pris kan vi betale for plasten. Det er derfor af største vigtighed, at der er en tæt kommunikation mellem os, kommunen og de medarbejder der er på genbrugspladserne omkring den bedst mulige håndtering og sortering af plasten. Vi deltager gerne i rådgivningen om at ”finde guldet i dit plastaffald” ved sammen at finde den mest optimale sortering af plasten, så den opnår den højest mulige værdi.

Vi har også mulighed for gennem vores plastakademi, Cirkla, at tilbyde ”Hands-on” undervisning i de forskellige plasttyper og sorteringskriterier. Undervisningen kan foregå ekstern, – altså hos Jer eller på akademiet i Mariager, som er en del af Aage Vestergaard Larsen A/S.

Hvis I ønsker yderligere information om vores muligheder for at hjælpe Jer til at gøre en forskel både for CO2 og økonomi, er I selvfølgelig altid velkomne til at kontakte:

Cirkla – Akademi for Plastgenanvendelst: Britta Fischer Mogensen på tlf.: +45 96 68 20 85 eller pr. mail: bfm@avl.dk
www.cirkla.dk