POST-CONSUMER (PCR) & POST INDUSTRIAL (PIR)

Hos os har du muligheden for at vælge! Du vil altid få den højeste kvalitet uanset om det er PCR eller PIR i genanvendt plast uden at gå på kompromis med hverken produktkvalitet eller produktionseffektivitet. HVORNÅR ER NOGET POST-CONSUMER?

Begrebet post-consumer bruges om affaldsmateriale, der er blevet brugt til dets oprindelige formål med andre ord “har haft et liv”. Affaldet er typisk genereret af den private husstand og afleveret i egen affaldsbehold eller afleveret på den lokale genbrugsplads. Affaldet kan også komme fra detailbranchen og/eller andre kommercielle virksomheder. I daglig tale kaldes Post-Consumer Regenerat for PCR. 

HVORNÅR ER NOGET POST-INDUSTRIAL?

Begrebet post-industrial bruges om affaldsmateriale, der er bearbejdet i industrien, men fx indeholder fejl, der gør, at de ikke kan sælges til det oprindelige formål. Affaldet kan derfor sælges til anden part til genbrug eller genanvendelse. Post-industrielt affald kan ikke være post-consumer affald, medmindre produktet er blevet anvendt til det oprindelige formål. I daglig tale kaldes Post-Industrial Regenerat for PIR. 

HVORNÅR ER NOGET POST-CONSUMER?

Det samme som post-industrial affaldsmaterialer.

HVORNÅR ER NOGET KOMMERCIEL GENANVENDELSE?

Kommerciel genanvendelse er indsamling af genanvendeligt materiale fra detailbranchen og/eller andre kommercielle virksomheder. Det indbefatter ikke en-familiers huse, men kan godt indeholde boligforeninger, lejlighedskomplekser med mere.

HVORNÅR ER NOGET  INDUSTRIEL GENANVENDELSE

Industriel genanvendelse forudsætter, at affaldet skifter ejer. Det kan fx være, når en virksomhed sælger genanvendeligt affald til en genanvendelsesvirksomhed. Sælger-virksomheden kan også sælge afskær eller rester fra sin produktion videre til andre, der laver nye råvarer af dem.

Kilde: PlasticsRecycling.org

Ønsker du yderligere information om vores PCR og PIR-materialet kontakt:
Aage Vestergaard Larsen A/S
Telefon +45 98 54 16 55 – E-mail: info@avl.dk

Industriel genanvendelse af plast affaldet sendes til en genanvendelsesvirksomhed. Virksomhederne sælge afskær eller rester fra sin produktion videre til andre, der laver nye råvarer af dem.