Finformaling

Finformaling er den proces, hvor plastgranulat neddeles, ved finknusning eller formaling, i møller til en partikelstørrelse, som ligner pulver. Pulveret anvendes typisk til rotationsstøbning, masterbatch-produktion eller compoundering. 

For at kunne imødekomme de konstante øgede produktions- og kvalitetskrav til flowability, bulk densitet og partikelfordeling, har vi nogle af de mest opgraderede teknologier/måleudstyr for at opfylde disse krav. 

Fremstillingen foregår i en pulvermølle, hvor materialet neddeles mellem to segmenter med meget fine knive. Der er 1.440 knive fordelt på 160 segmenter i vores fem segmentmøller. 

Udover de fem segmentmøller har vi også to knivmøller der garanterer såvel kapacitet som fleksibilitet til formaling af diverse polymertyper. 

SPECIALUDVIKLET SOFTWARE

Hver mølle styres og reguleres med vores egen specialudviklet software baseret på nogle logaritmiske beregninger, som beregnes ud fra anlæggets/møllens aktuelle status. 

Vi kan levere pulver i en finhed fra 2.500 – 500 µ. Vores gennemtestede koncept er udviklet fra praktisk erfaring til praktisk produktion gennem årtier. Det færdige pulver kan emballeres i octabin, bigbags, plast- eller papirsække efter kundens ønske. 

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os.

Cykelladet på Black Iron Horses cykel er et samarbejde mellem Black Iron Horse, Dansk Rotations Plast og Aage Vestergaard Larsen. Materialet til ladet er af 100% genanvendt plast og er produceret hos Aage Vestergaard Larsen.